این شایعات را درباره ی سفرهای هوایی اصلا باور نکنید

شایعات غلط سفر هوایی در بین مردم بسیار زیاد هستند. اما شایعات غلط سفر هوایی در اکثر مواقع حقیقت ندارند. برای باور نکردن شایعه  های غلط درباره سفر های هوایی به ادامه این مطلب با بررسی حقایق سفر هوایی همراه ما باشید.

سفر هوایی و شایعات غلط درباره آن

یکی از امن ترین راه های مسافرت استفاده از خدمات هواپیمایی است. بنابراین برخلاف شایعات درباره سفر هوایی و نا امنی این روش برای سفر باید بگوییم که سفر هوایی بسیار امن و راحت است. سریع ترین وسیله حمله و نقل در دنیای گردشگری هواپیما است. باید بدانید که بروز حادثه در سفر هوایی بسیار کمتر از وسایل حمل و نقل زمینی است. اگر قصد مسافرت به راهی دور را دارید بهترین گزینه برای شما استفاده از هواپیما نیز می باشد.

 

شایعات غلط سفر های هوایی

 

 

تولد فرزند در هواپیما و پرواز رایگان تا آخر عمر

یکی از باور های غلط درباره پرواز های هواپیمای ارائه پروز رایگان به افراد خاصی است. شایعه ای وجود دارد که اگر فردی  در هواپیما به دنیا بیاید تا آخر عمر می تواند پرواز رایگان داشته باشد. اما شرایط به این شکل نبوده و در صورت بدنیا امدن کودک تا آخر عمر به آن کودک پرواز رایگان تعلق نمی گیرد. در واقع هیچ یک از ایرلاین ها چنین تخفیفی به کسی نخواهند داد. بنابراین بهتر است شایعات مربوط به سفر هواپیمایی را از طریق سوشال مدیا به راحتی باور نکنید. خبر باید منبع معتبر داشته باشد تا به  درستی آن اعتماد کرد.

ریختن فضولات انسان ها را در اقیانوس

یکی دیگر از شایعات غلط سفر هواپیمای ریختن فضولات انسان ها بین راه در اقیانوس ها است. چنین موردی اصلا وجود ندارد و هر سرویس بهداشتی هواپیما یک مخزن بزرگ دارد که پس از فرود آمدن در فرودگاه ها به سوی مجراهای فاضلاب مخزنش را باز خواهند کرد. فضولات سپس به فاضلاب شهری جاری می شود. بنابراین نباید چنین باور غلطی را درباره فضولات انسان ها داشته باشید.

 

ریختن فضولات انسان ها در اقیانوس

 

 صاعقه باعث سقوط هواپیما می شود

یکی از رایج ترین شایعات غلط هواپیمایی درباره سقوط هواپیما به دلیل صاعقه بوده است.  در دنیای مجازی بسیار شاهد دست به دست شدن این خبر بوده ایم. به طور کلی خلبان ها سعی می کنند از صاعقه ها دوری کنند. اما این بدین معنی نیست که صاعقه باعث آسیب دیدن هواپیما می شود. اگر در مسیر حرکت هواپیما رعد و برق باشد خلبان تمام تلاش خود را می کند تا از مسیر رعد و برق دور شود. هدایت هواپیما به مسیری دیگر ممکن است برای مسافرین به دلیل ایجاد تکان های هواپیما ایجاد استرس کند. اما باید بدانید که تکان های هواپیما دلیل بر سقوط آن نخواهد بود.

 

صاعقه و سقوط هواپیما

 

وجود چتر نجات در زیر صندلی  خلبان ها

همه فکر می کنند که خلبان ها در زیر صندلی خود چتر پرواز دارند در صورتی که چنین چیزی وجود ندارد. هواپیماهای جنگی به دلیل شرایط پروازی که دارند و احتمال مواقع اضطراری می توانند از قابلیت eject نیز استفاده کنند. قابلیت eject به خلبان هواپیمای جنگی این امکان را می دهد که با فشار دادن این دکمه صندلی خود را به بیرون پرتاب کند. چتر پرواز خلبان هواپیمای جنگی بالای صندلی آن قرار دارد. این قابلیت برای زنده ماندن خلبان در مواقع بسیار اضطراری است. پرش  صندلی خلبان هواپیمای جنگی تنها در صورت عمودی قابل قبول است.

مجاز بودن خدمه کابین برای دستگیری مسافر ها

 خدمه کابین مجاز به دستگیری مسافر ها نیستند. بنابراین مجاز بودن آن ها در دست گیری یک نفر یا همه مسافرین شایعه ای غلط درباره سفر های هواپیمایی است. اگر مسافری در طول پرواز برای امنیت پرواز مشکلی را بوجود بیاورد خدمه هواپیما در دستگیری او کاملا مجاز هستند. البته باید بدانید که خلبان باید اجازه دستگیری را به خدمه بدهد. در غیر اینصورت خدمه مجاز به اجرای دستگیری نیستند.

سقوط هواپیما به دلیل آشفتگی جوی آب و هوا

از دیگر باور های غلط سفر هوایی سقوط هواپیما به دلیل آشفتگی جوی آب و هوا  بوده است. هیچ چاله فضایی و باد شدیدی نمی تواند موجب سقوط هواپیما شود. اما در صورت وزش بادهای شدید امکان بروز تکان های شدید در هواپیما وجود دارد. تکان های پرواز در اثر باد شدید برای افرادی که اضطراب پرواز دارند بسیار ترسناک خواهد بود.

سفر زمینی امن تر از سفر هوایی است

برخی عقیده دارند که رانندگی بهتر و امن تر از سفر هوایی است. اما همانطور که شاهد خبر های حادثه های زمینی هستید باید بگوییم که حادثه های زمینی بسیار بیشتر از پرواز های هوایی بوده است. به طور کلی سانحه های هوایی تعداد بسیار کمی دارند. بنابراین می توان گفت امن ترین روش سفر، سفر هوایی نیز می باشد.

 

باور های غلط سفر هواپیمایی

 

باز شدن  در های هواپیما در هنگام پرواز

شایعات غلط سفر هواپیمایی شامل باز شدن در های هواپیما در هنگام پرواز نیز می شود. همانطور که می دانید اگر درب هواپیما بین سفر باز شود مسافر ها به بیرون پرتاپ خواهند شد. بنابراین این مورد اصلا نمی تواند صحیح باشد و  در ها به گونه ای طراحی شده اند که تا هنگام فرود هواپیما در حالت بسته باقی بمانند. در های هواپیما توسط  خلبان کنترل می شوند. خلبان تنها زمانی که فرود آمده باشد در ها را برای خارج شدن مسافرین باز خواهد کرد. همچنین باید بدانید که فشار هوا در هنگام پرواز چیزی حدود 8 اینچ بر متر مربع است که باعث می شود هیچکس توانایی با کردن درب های هواپیما را به صورت دستی نداشته باشد.

تمیز نبودن هوای داخل کابین

باید بدانید که بین هوای بیرون و داخل هواپیما یک اختلاف فشار هوایی وجود  دارد. اما دلیل بر کثیف بودن هوای داخل کابین هواپیما نیست. بنابراین اگر قبلا سفر هواپیمای داشته اید و با ورود به داخل کابین درد های در قسمت سر خود احساس کردید باید بدانید که علت آن اختلاف فشار هوای بیرون با داخل کابین بوده است. بنابراین کثیف بودن هوای داخل کابین یک شایعه غلط درباره سفر هوایی است. در سفر های هواپیمایی هوای داخل کابین بسیار تمیز است و به صورت مداوم از تهویه هوا نیز برای راحتی مسافرین استفاده می شود.

نکته: تغییر فشار هوا در زمان های فرود و برخواستن هواپیما بیشتر است. یکی از دلایل چک کردن صندلی مسافر ها توسط خدمه تغییر فشار هوا و بروز سرگیجه است. خدمه سعی دارند که به عدم بروز این حالت در افراد کمک کنند. بنابراین به مسافران اعلام می کنند که صندلی ها نباید در حالت تخت باشند.

 

تمیزی محیط کابین

 

کنترل هواپیما به عهده خلبان نیست

یکی از باور های غلط سفر هواپیمایی درباره کنترل هواپیما است. برخی از افراد فکر می کنند خلبان در حال استراحت است و کنترل هواپیما به عهده خودش است. در صورتی که چنین موردی وجود ندرد و خلبان کاملا در کنترل هواپیما نقش دارد. برای فاصله گرفتن از شرایط بد جوی نیاز به کنترل هواپیما توسط خلبان است. از فعالیت های مهم خلبان می توان به آماده شدن در ارتفاعات، ورود به حریم های اقیانوسی، رد شدن از مرز های کشور اشاره کرد.

 

کنترل هواپیما توسط خلبان

 

اشتباه کردن خلبان در پرواز به دلیل خاموش نکردن موبایل ها

مسافر ها باید در ابتدای پرواز موبایل خود را خاموش کنند. به همین دلیل تصور می کنند علت خاموش کردن موبایل در طی زمان پرواز اشتباه کردن خلبان به دلیل روشن ماندن تلفن همراه آن ها است. اما باید بدانید که چنین موردی در پرواز ها وجود نخواهد داشت. علت اصلی خاموش کردن موبایل در هنگام پرواز این است که در دو حالت برخواستن و فرود باید مسافرین در حالت ثابتی و یکسانی باشند تا دچار سرگیجه نشوند. از دیگر دلایلی که شما باید موبایل خود را در حین پرواز روی حالت پرواز قرار دهید این است که در ارتفاع 3000 متری امواج تلفن همراه با چند برج مخابراتی ارتباط برقرار خواهد کرد و باعث مسدود شدن شبکه های ارتباطی خواهد شد. بنابراین برای جلوگیری از مسدود شدن شبکه های مخابراتی حتما باید قوانین را رعایت کنید.

 

اشتباه کردن خلبان به دلیل روشن ماندن موبایل ها

 

ماسک های اکسیژن هواپیما کشنده هستند

از باور های غلط درباره سفر با هواپیما کشنده بودن ماسک های اکسیژن در هواپیما است. ماسک های هواپیما کشنده نیستند و برای جلوگیری از کمبود اکسیژن به مسافرین طراحی شده اند. گاهی اوقات ممکن ست به دلیل اضطراب زیاد افراد با نفس تنگی مواجه شوند. در این صورت به راحتی می توانند از ماسک های اکسیژن استفاده کرده و مشکل را حل کنند. مهماندار های هواپیما نحوه استفاده از ماسک ها و جلیقه نجات را به مسافرین آموزش خواهند داد. اگر به خوبی متوجه توضیحات خدمه نشده اید می توانید از بروشور موجود در صندلی هواپیما استفاده کنید.

 

باور غلط درباره پرواز با هواپیما

 

گیر کردن در سرویس بهداشتی هواپیما

یکی از شایعات غلط درباره سفر های هواپیمایی احتمال گیر افتادن در سرویس بهداشتی هواپیما است. باید بدانید که چنین امکانی وجود ندارد و در صورت بروز مشکل برای درب سرویس خدمه آن را برطرف خواهند کرد. مسافرین باید در هنگام نشست و برخواست هواپیما در جای خود حالت ثابتی داشته باشند و از سرویس استفاده نکنند.